dosh

 

 Управління освіти

dosh

  Нормативно-правова база

dosh  ЦПРПП

Gallery Icon Заклади загальної середньої освіти

Contact IconЗаклади дошкільної освіти

dosh

Позашкільні заклади

Інклюзивна освіта

Інклюзивна освіта

Contact IconІРЦ

Contact Icon

Дистанційне навчання

Contact Icon

Публічні закупівлі

Щодо відкриття ЗДО

 

До 22 червня 2020 року триватиме адаптивний карантин, однак з 25 травня зможуть відкриватись дитячі садки у тих регіонах, які відповідатимуть умовам для послаблення карантину. Також дозволено проведення ЗНО, ДПА у формі ЗНО й вступних випробувань, зокрема ЄВІ та ЄФВВ. Відповідне рішення ухвалив Уряд.

 

Цим документом передбачене послаблення або припинення протиепідемічних заходів на території регіонів на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Відповідне рішення в кожній області мала ухвалити вище вказана комісія залежно від епідеміологічної ситуації.

У закладах сьогодні активно готуються приймати дітей: працівники прибирають територію, приміщення, роблять ревізію продуктів згідно з вимогами МОЗ про відкриття ЗДО в період карантину, також закуповують засоби індивідуального захисту, дезинфікуючі засоби, рідке мило, паперові рушники, безконтактні термометрии та ін.

 

Станом на 22 травня 2020 рішення обласної й місцевої комісій ТЕБ та НС щодо дозволу відкриття ЗДО не прийнято.

 

 «Усі ми із нетерпінням чекаємо на зняття карантинних обмежень. На жаль, за сьогоднішньої епідемічної ситуації, це передчасний крок, – каже  Василь Володін, тимчасово виконуючий обов’язки голови Київської обласної адміністрації. −  Ми моніторимо протиепідемічну ситуацію щоденно. У разі її покращення, рішення про послаблення протиепідемічних заходів буде прийнято негайно».

 Тому про дату початку роботи закладів дошкільної освіти буде повідомлено додатково. 

Рекомендації для закладів освіти щодо роботи в умовах карантину, зокрема для проведення ЗНО та роботи дитсадків, будуть опубліковані на офіційних ресурсах МОН та МОЗ після того, як їх підпише головний санітарний лікар України.